De onontgonnen schatkamer van elke B2B marketer

February 17, 2020 Content Team

English version

Volgens onderzoek van Informatica veroudert ongeveer 30% van uw database elk jaar. 30%! Dat is best veel.

Mensen veranderen van job of werkgever, bedrijven veranderen van naam, fuseren, worden opgekocht, jaarlijks verandert meer dan 40% van de mensen van telefoonnummer, emailadressen wijzigen… Er zijn heel wat redenen waarom uw database veroudert. Het is dus van groot belang om ze te onderhouden. Maar hoe begint u daar aan?

Marketing wordt vaak beoordeeld op/afgemeten aan het aantal qualified leads die ze kunnen genereren. We doen daarvoor aan outbound en inbound marketing.

Bedrijven geven vaak veel geld uit aan uitgevers zoals LinkedIn en Google om met allerhande inbound marketingtechnieken aan nieuwe contacten te komen. Een deel van de antwoorden is klaar om opgevolgd te worden. De meeste moeten we echter nurturen. We hadden het er al eerder over hoe we met chatbots deze conversie gevoelig kunnen verhogen, zodat het dure marketingbudget toch iets meer oplevert.

Maar er is een andere bron van data die we zelden bekijken. Vaak zit die verscholen in het marketing automation systeem of het stapelt zich op in een mailbox die niet beheerd wordt. Het gaat daarbij meestal om een algemene mailbox, genre: marketing@company.com, newsletter@company.com of afdelingxyz@company.com.

Voor inbound marketing hebben we een (media)budget toegewezen gekregen, maar we weten dat dat maar een bepaalde conversiegraad haalt. We hopen ook dat onze owned media (zoals de ‘house list’) bijdraagt tot het resultaat. Meer druppels uit de citroen (onze database) wringen, heeft zijn limieten. De enige uitweg is om meer budget te besteden aan het inbound-verhaal.

Maar wat als we die druk op het budget konden verminderen door nieuwe contacten aan de database toe te voegen ZONDER nieuwe marketingbudgetten te moeten aanspreken?

EEN SCHAT AAN INFORMATIE BINNEN HANDBEREIK

Een antwoord op bovenstaande vragen ligt binnen handbereik. Elk jaar doen we met zijn allen verschillende emailcampagnes, gericht aan verschillende doelgroepen.

DriftU werkt hard aan de subject line of het onderwerp van de email, het design, de content en u krijgt heel wat antwoorden. Da’s leuk, maar u krijgt ook heel wat ‘out of office’ emails, zoals gezegd, vaak verscholen in een algemene mailbox. En wat doet u ermee?

Teruggekeerde emails bevatten een schat aan informatie, zoals:

  • Ik ben er vandaag niet, contacteer mijn collega X (met contactgegevens)
  • Ik ben veranderd van functie, maar u kan terecht bij X voor XXX
  • Ik ben in zwangerschapsverlof tot xx/xx/xx. Tijdens die periode kan u terecht bij xx

Maar bekijkt u die ‘bounced’ emails? Weet u welke informatie erin staat?
En bovendien: wie wil/kan er door honderden of duizenden emails gaan om er informatie uit te halen?

Gelukkig hoeft dat laatste niet. U kan dat soort taken automatiseren. U moet niemand vrijmaken om daar uren aan te spenderen.

AUTOMATISEER DATABASE UPDATES EN ROUTINGS

DriftEen email chatbot, zoals Drift email, kan bijvoorbeeld contactgegevens uit teruggekomen emails halen en rechtstreeks naar uw MAP of CRM sturen. Op die manier wordt uw database automatisch geüpdated. Vanuit uw MAP of CRM kan u dan weer automatische emails versturen naar de nieuwe contactpersoon met een welkomstboodschap of opt-in.

Dankzij artificiële intelligentie kan Drift email u nog meer vervelende taken uit handen halen. Een geautomatiseerde assistent kan de inhoud van emails lezen, ze automatisch beantwoorden of doorsturen naar de juiste persoon binnen uw team.

DriftIemand die een productdemo vraagt, bijvoorbeeld, kan op die manier automatisch worden doorgestuurd naar een verkoper die vervolgens contact opneemt met de klant.

Samengevat: wat kan Drift email voor u doen?

  • Automatische update van uw CRM/MAP database
  • Emails doorsturen naar de geschikte personen binnen uw organisatie
  • Antwoorden op nurture campagnes
  • Lead scoring
  • Uw sales mensen betrekken bij marketing acties

Wacht niet langer en ontgin de schatkamer die voor het grijpen ligt. Contacteer ons vandaag nog voor een demo van Drift email.

Previous Article
Life in a time of COVID-19
Life in a time of COVID-19

For so many of us, the impact that COVID-19 has had on our work, family and society is unprecedented. We ar...

Next Article
Newsletter December 2019
Newsletter December 2019

During the 12 years of our existence we have come across several MarTech solutions. But never did we work w...